Uppsala

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Uppsala.

Uppsala (äldre: Upsala, Supsala) är en stad i Uppland. Den grundades av Vingjald Villråde, eftersom de kristna stockholmarna bränt upp hans slott år 147 e.Kr. Först förlade han (dvs. tappade bort) staden vid nuvarande Gamla Uppsala, men kunde inte bestämma sig – han gillade ju att surfa på en flotte av frigolit i bränningar och -vin. Slutligen brände han kyrkan i Gamla Uppsala och flyttade allt till Östra Aros vid Fyrisån, där han kunde hänge sig åt flottsurfande, Bäska droppar och studentskor från Surströmmingsriket.

Motto: C-län och sedan – duh.

Många uppsalabor betraktar staden felaktigt som Sveriges minsta storstad. Snarare gör sig staden förtjänt av äran att kallas Sveriges största småstad.

Historia[redigera]

Grundad vid en av Vingjald Villrådes förnämsta järvjaktstugor år 147 e.Kr. på initiativ av densammes förfader Egon den svåltyngde. De primitiva minfält bestående av djupa hål med svultna studenter inuti (upptäckta, och därpå över-, av allsångsledaren Emanuel "Emmy" Swedenborg) räddade sannolikt staden från att bli brandskattad av Jöran Persson (Tegel) och hans hugade huliganhunner år 1566. Allt sedan dess har staden mest tjänat som avstjälpningsplats för kronvrak[1] och hyser dessa i Sveriges största mentalsjukhus.

Erik XIV hade för vana att avsluta sina festliga kvällar med att hugga huvudet av några adelssvenner och därefter vandra omkring i skogarna runt staden innan han inlades på Ulleråker för att vila ruset och kronan av sig. Hans livmedicus Moltas Erikson kommenterade detta med: Gud, en sån avundsvärd minneslucka! Hade han varit på Flustret?

För att alla ditresta skulle ha någonstans att jobba byggde man tidigt ett universitet i staden, för alla kan faktiskt inte jobba på Slotts senapsfabrik.

Geografiska fakta[redigera]

Beläget i södra Sverige 70 km nordnordväst om Fjollträsk. Staden är f.n. infesterad med ektoparasiter och tjänar mest som kamouflage för de två kärnvapensilos som är hela syftet med dûmkyrkan, benägen mitt i stadens utkant och alltid redo att slå mot den lede fi. Sveriges största vattendrag rinner nära staden. Dess avlopp med skitvatten i Mälaren har förr i tiden kallats Östra Anus. Detta Anus har även kallats os, på grund av dess lukt.

Shariamoskén[redigera]

Domkyrkan ska rivas. Istället ska en stor moské,Shariamoskén, byggas. Och man kommer bygga moskéer över hela staden. Kirinerna vill ju inte behöva åka bil(så miljöfarligt!) till närmsta moské i 25 minuter! Dock så kommer processen ta kål på Mars men det bryr sig inte vi på Jorden om.

Utbildning[redigera]

Finns inte – mest inbillning. Man kan t ex inbilla sig att man är systemvetare, ingenjör eller läskunnig. Det krävs ett flertal år av indoktrinering på det så kallade "universitetet" för att bli certifierat inbillad. Universitetet är en plats där andra certifierat inbillade kvinnor och män låtsas arbeta, iförda bekväma kläder.

Det enklaste är att spana in länsbommarna[2] vid Islandsfallet Sista April. Där kan man hitta både studentmössa, doktorshatt och en fullständig uppsättning för en avhandling i mikrobiologi genom att försiktigt avlägsna fracken från en däri vilande alkoholforskare, utmattad av sin fördjupning i materialet. Detta är troligen din enda chans till akademisk grad.

Sevärdheter[redigera]

 • Testa Reningsverket – vänd näsan mot vinden och följ spåret.
 • Nisses Vulk & Flora, vid Vattentornet.
 • Ruinerna efter Torvladan, där Miljöpartiet eldade upp fossil torv från Härjedalen.
 • Fyristorg, testa de svarta korvarna!
 • Forsmark IV, konserthus på fel sida om ån.
 • Västgöta nation kan beses det mumifierade liket av en wannabe inbrottare, som fastnade i en ventilationstrumma i början av sommaruppehållet. Han tillhör den illustra skara, där bl.a. Ramses II, Bockstensmannen, Ötzi och Birgitta Dahl är andra kända medlemmar.
 • Ekeby, där man har rest en staty över Satan.
 • Slottet, där man förr tillverkade senap. Numera har tillverkningen och slottet flyttats till Nordpolen, medan landshövdingen riggat upp ett sommarresidens i stället. Detta har målats i samma färg som Anders Björcks kalsonger.
 • Kungsängen, där Vingjald Villråde brukade tryggt somna in efter sina eskapader, medan flotten fortsatte driva mot Flottsund. Dessvärre har Kungstäcket och Kungskudden försvunnit i historiens töcken, förmodligen har Styrbjörn Starke sålt dem på marknad i Jomsborg.
 • Svartbäckens rödaste ros, inneboende hos herr Barium
 • Alla av KKK utbrända bilvrak i stadsdelen Brottsunda.
 • Uppsala Kärnkraftverk kan beskådas i centrala Uppsala, precis vid Vaksala Torg.
 • Rickomberga, där är 100% shariakirins. Läs bara sharia i några timmar så kan du besöka stället!

Värt att veta[redigera]

 • Norrlands nation ligger ett lappkast från Fyrisån.
 • Uppsala har en orolig historia.
 • Upsala är pest (Gunnar Wennerberg).
 • Den kände läkaren Josef Mengele är fortfarande verksam i staden och har en välbesökt praktik.[3]

Noter och referenser[redigera]

 1. Kronvrak kallas de pga. övermåttan konsumtion av Kronvodka.
 2. Länsbommarna administreras av Länsstyrelsen.
 3. Göran Persson