Vargen

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Vargen, här ganska högt uppe.

Vargen är en protoganist i de skönlitterära verken om den vedervärdige björnen Bamse. Han är seriens hjälte och utför stordåd såsom att råna den kapitalistiska utsugare banken ägd av Krösus Sork för att ge nödhjälp till hemlösa barn i skogen, han konfiskerar Bamses droger och utför andra heroiska upptåg.

Dock brukar Bamse snabbt och en virvelvind, komma i kapp och stoppa honom. Efter en kvick misshandel låses Vargen in i en sten i skogen. Där sitter han på en pall, är ledsen och avnjuter ABBAs fiskbullar i hummersås.

Bostad[redigera]

Vargens hem är en gigantisk, urgröpt sten, som ligger strategiskt belägen mitt i den mörkaste skogen. Det finurliga med den är att Bamse lätt hittar hit, och att Vargen har en hemlig gång som Bamse inte hittar lika lätt. Det är för att vargens hemliga gång är fylld med kokaindamm som Bamse stannar i och blir hög som fan. Då har Vargen flytt i sin pimpbil som bara ett litet antal personer känner till.

Färg[redigera]

Vargen är svart. Absolut. Eller bajsbrun som Bamse, eller emellanåt någonstans mittemellan. Detta beror oftast på det bristfälliga kostintaget och allmän näringsbalans.

Viltvård[redigera]

Skogen är full av sjuka och degenererade djur bl.a. grisar. Tidigare bodde tre små grisar i skogen, men dem avverkade vargen en efter en, med fara för det egna livet.

Arg?[redigera]

Det heter ju i visan: "Vargen, Vargen, han är ju en arg en", så då kan ju var och en dra sina egna slutsatser.

Vargens anknytning till Belgien[redigera]

Vargen brukar äta halstrade belgiska moderatorer till söndagsfrukost. Ungefär som en del äter engelsk choklad. Det är ju populärt bland somliga.