Vattumannen

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
574787830 l.gif
Vattumannen (och vattukvinnan)
flyter fram genom livet

Vattumannen är den manliga motsvarigheten till vattukvinnan, och dessa bägge typer av skummisar är födda mellan 20 januari och 19 februari. Vattumannen dels flyter omkring i livet, och flyter med strömmen, dels bär stora cylindrar av vatten, som de häller ut litet överallt, både här och där. Vattumannen är bra på båtar och vattenskidor. Men försök inte skämta med honom för då flyter allting ut, och ingenting blir längre seriöst.

Fruktansvärda spådomar[redigera]

Tisdag[redigera]

På tisdag trampar din sambo på en igelkott, vilket i och för sig är ofarligare än det låter, men just denna igelkott kommer att bita tillbaka i benet på din respektive så att såret infekteras med svinpest, stafylokocker, rabies, karies och vårtor. Åtminstone är det vad ni tror under de tre timmar ni får sitta på akuten i väntan på doktorn. När ni äntligen får komma in så tittar doktorn och skakar på huvudet, medan sjuksköterskan verkar skratta i mjugg, när hon får höra vad som hänt. Efter det får din sambo en spruta, och du också — för att allt skall bli rättvist och bra — varefter ni känner er så lättade att ingen sjukdom utbryter.

Onsdag[redigera]

På onsdag trampar du en gammal tant på foten, och du säger "förlåt", men tanten som är lomhörd säger bara "va!" hela tiden. Till sist sätter hon på hörapparaten, men då skriker du "FÖRLÅT" och då säger hon bara: "måste ni skrika så högt!". Alla i bussen skrattar i mjugg. När du går ut ur bussen råkar du trampa på en hundbajs, vilket folk påpekar på jobbet.

Torsdag[redigera]

På torsdag blir det åska, vilket, om man tänker efter ordentligt, hör dagens namn till. Just då står du och pratar som en djädra bäng, såsom vattumän av naturen (samt tradition) plägar göra, men då detta själva ståendet råkar ske med en telefonlur i örat, vars andra ända går in i telefonjacket, kommer en förbipasserande blixt att råka träffa dig i örat. I detta fall har du tur: på något sätt vaknar du upp levande bakom sängen som på något underligt sätt har lämnat plats för att du skall hamna bakom den, men det underliga är att du vaknar upp alldeles naken och med krulligt hår, när du igår hade rakt hår. När du långsamt kravlar dig upp ser du de rykande resterna av dina kläder och skor som små svarta rykande klumpar liggande på heltäckningsmattan. Du raglar ut i hallen, raka vägen till drinkskåpet och halsar en femma renat, varefter det börjar snurra. Ett par timmar senare har du extraordinärt svårt att förklara för din sambo vad som hänt.

Fredag[redigera]

Idag får ditt marsvin totalfnatt och börjar tugga sig genom järn och raka vägen genom väggen en ungefär fem meters sträcka. Det visar sig efter litet undersökningar med speglar, ficklampa och griparmar, att marsvinet har dött och ligger och ryker. När du efter många svärord och mycket stön lyckas få ut marsvinet ur hålet som han tuggat, att den är mekanisk och har en antenn som gör att ni börjar misstänka att någon lurat på er en fjärrstyrd robot i stället för ett äkta marsvin. Ni kontaktar SÄPO som tacksamt tar emot de mekaniska resterna av detsamma, och sedan hör ni inte mer om saken.

Lördag[redigera]

På lördag är det allmän katastrof: en asteroid hotar jorden, en komet riskerar att svepa in hela atmosfären i cyanväte, en skogsbrand har utbrutit en kilometer utanför er by, och en ekorre har kommit in i ert hus och river ner tavlor och möbler. Allt ser mörkt ut, och jordens undergång verkar nalkas med stormsteg. Emellertid dyker svärmor upp på oväntat besök med sin hund Daisy, som är expert på ekorrjakt, och så slutar kvällen ganska lyckat med en middag hämtad pizza från den lokala pizzerian.

Söndag[redigera]

På söndag går du och din sambo till kyrkan i er galna sekt som ni är slavarbetare i. Ni går dit och hypnotiseras av "pastorn" som står med en stor skiva med en roterande spiral på och säger "sov, sov". Sedan blir ni hypnotiserade att skänka 1000 kronor var till kollekten, vilket ni gör. Därefter vandrar ni bägge hem som zombier med dreglet rinnande om munnen på er, och så dråsar ni i sängen och somnar och minns ingenting av vad som hänt under hela söndagen.