Warcrack

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Warcrack är en spelserie till PC som utspelar sig i en knarkmiljö, där orcher och människor slåss om knarkodlingar i ett gangsterkrig. Det första speler, Warcrack - Orcz and Humanz kom ut år 1995, och sålde snabbt guld. Därefter följde flera uppföljare, däribland Warcrack 2 - Bribes of Darkness och Warcrack 3 - Reign of Heroin, och det senaste i serien World of Warcrack.

Historia[redigera]

Warcrack - Orcz and humanz[redigera]

Spelet börjar med att en snubbe, hög på heroin, öppnar dörren till fängelset Alcatraz, och släpper ut kriminella orcher i människornas gangstersamhälle. Flera gangsterkrig bryter ut för att ta makten över olika knarkodlingar spridda över landskapet. Människorna kämpar hårt för att behålla alla knarkodlingarna, men förlorar förgäves när deras knarkkung blir ihjälskjuten av en lönnmördare med sniper. Kort därefter stormar orcherna hans lya och stjäl allt hans knark. Hans lojala hejdukar flyr då till sina medarbetare i de norra delarna av staden.

Warcrack 2 - Bribes of Darkness[redigera]

När spelet börjar har människorna gått med i en liga kallad alliansen, bestående av dvärgar, alver och gnomer, och förbereder sig för orchernas anfall mot de norra delarna av staden. Orcherna har vid detta laget allierat sig med goblins, troll och orger för att krossa alliansen. Det går fasansfullt bra, fram tills dess att en utav deras pimps, Gul'Dan, förråder dem för att starta ett seximperium i Japan. Orcherna och deras Horde börjar sakta pressas tillbaka till Alcatraz, och till slut är de tillbaka inne. Vad alliansen inte vet, dock, är att Ner'Zhul, en orch som stannade kvar i Alcatraz för att ta hand om plejset medan de flesta var ute i gangsterkriget, hade stulit nyckeln till ytterdörren till fängelset, och låste upp dörren igen. Alliansen bestämmer sig då för att dra in dit och döda honom. Det är här expansionen, "Beyond Alcatraz", börjar.

Beyond Alcatraz[redigera]

Alliansen stormar Alcatraz med alla sina styrkor, men när de nästan har nått Ner'Zhuls cell får man reda på att han har satt upp flera bomber i hela fängelset, och få människor och orcher hinner fly innan fängelset kollapsar. De flesta orcher som lyckades fly tillfångatas av polisen, och sätts i separerade fängelsen.

Warcrack 3 - Reign of Heroin[redigera]

I början av spelet ses Thrall, en lokal orchisk gangsterboss, vakna upp ur en haschillusion. Han bestämmer sig för att flytta till Afrika med sina polare, där han kan röka fredspipa med några urinvånare där. Ett fyllo frågar honom om han får följa med, men Thrall spöar skiten ur honom och rånar honom.

Människokampanjen[redigera]

Arthas Menethil, en lokal knarklangare, är ute och konkurrerar bort orchiska langare med sin bästa polare, Uther Lightbringer. Efter ett tag upptäcker han att en hel del Columbianska knarklangare har börjat langa en ny sorts knark i stan. Till en början börjar han försöka rensa bort Columbianerna, men upptäcker senare att alla hans kunder har blivit stulna av dem. Han blir så förbannad att han dödar kunderna, vilket inte Uther gillar. med detta bryts deras goda band som knarklangare, men Arthas fortsätter sin jakt på columbianerna, och lyckas hitta deras gömställe. Dock så visar det sig att Columbianerna är mycket mäktigare än Arthas hallucinerande styrkor. Hela kampanjen börjar gå åt helvete, då Arthas får nys om en övermätig cannabispipa. Han åker ut på en kort tur och kommer tillbaka med den skumma pipan. De vinner kriget, men pipan visar sig vara korrumperad, och Arthas börjar höra röster och äta gröt trots att han hatar det. Tillslut åker han tillbaka till sitt knarknäste och dödar Knarkbossen själv. Sedan får han en korkad ide till och går med Columbianerna.

Columbiankampanjen[redigera]

Arthas har här gått med columbianerna, och är nu ute efter att jaga alla som är emot deras förslavande knarkverksamhet. Han börjar med att ha ihjäl en grupp knarklangare, däribland Uther, för att kunna använda en ambulans för att transportera en högt respekterad columbian vid namn Kel'Thuzad till sjukhuset. Vad han inte tänkte på, dock, var att alver har tagit över sjukhuset, så han blir tvungen att kämpa sig igenom hela sjukhuset för att nå fram till akuten. På vägen drogar han ner en alv vid namn Sylvanas Windrunner, så hon börjar tjäna columbianerna också. Med lite motstånd kvar, tar han sig till akuten och lyckas rädda hans liv. Efter detta skede tar Arthas och Kel'Thuzad över en militärbas, där de anropar sovietiska armén att komma och spränga staden i luften om de inte gick med på hans villkor, speciellt orcherna. Sovietiska armén anländer till platsen och spränger hela militärbasen i luften med en atombomb.

Orchkampanjen[redigera]

Orchkampanjen börjar med att Thrall, Grom Hellscream och de andra orcherna stiger av en lyxkryssare på ett semesterparadis i Afrika. De börjar festa och ha kul, och punda på som fan, och blir vänner med det lokala folket där. Men skenet bedrar, för när Grom går ut i skogen för att leka Tarzan blir han anfallen av en annan lokal stam. Dessutom får Thrall reda på att det finns människor där som vill döda dem. Plötsligt kommer fyllot som Thrall mötte i början av spelet tillbaka också (han simmade tvärs över hela atlanten för att följa efter Thrall), och tvingar orcherna att sammarbeta med människorna, oavsett hur mycket de hatar varann. Samtidigt har Grom, som har blivit i skuld till en lokal gangsterboss, satt sig emot Thrall, så Thrall drar och dödar både Grom och gangsterbossen. Därefter drar han tillbaka och fortsätter partaja.

Afrikankampanjen[redigera]

Kampanjen börjar med att en kvinna från en lokal stam, som heter Tyrande Whisperwind är ute och jagar orcher och människor i djungeln. När plötsligt sovietunionen och columbianerna anländer till platsen blir hon galen och dödar många i Predator-stil.Dessutom väcker hon några som sovit i knarkillusioner som kallas Gangsta. Dock är de för många för att hantera själv, så hon och hennes man unierar sig med orcherna och människorna för att förhindra att sovietunionen och columbianerna bränner ner hela knarkodlingen. De lyckas hindra dem, och när detta är avklarat, så har du klarat av spelet.

World of Warcrack[redigera]

World of Warcrack utspelar sig fyra år efter Warcrack 3, och den här gången får du spela en helt egen pundare. Det finns för tillfället 8 raser och 9 klasser. I alliansen finns: Människor, Dvärgar, Gnomer och Afrikaner. I horde finns: Orcher, Troll, turister och Kubaner. De nio klasserna som finns tillgängliga är följande:

Burning Cocain[redigera]

Eftersom det blev en massa bråk mellan horde och alliance ifall Langare eller Pimp var bäst så fick de ordna så att båda fick den de saknade. Dessutom så kan man börja genomsöka ruinerna av fängelset Alcatraz. En del ställen i fängelset är faktiskt inte speciellt skadade och man vet aldrig vad man kan hitta i ett fängelse. Dessutom kan man leta igenom fyllots lya, visserligen har han stuckit men det går rykten om att en del sovjetiska soldater tog sin tillflykt här när de hade losat.


Wrath of the Crack King[redigera]

Den numera Knarkkungen Arthas Menethil vaknar ur en konstig hallucination som varat ett par år och får iden att underkuva alla som inte brukar hans knark ordentligt. Du ska hitta ut ur Alcatraz, och sen storma och slå ner Crack King en gång för alla. Du kan nu också spela död knarkare, som går under benämningen Despertates