Wikipedia II: Attack of the Rambo Smurf

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”Två Wikipediarullar, och jag är med i båda! Häftigt!”

~ Rambosmurfen om Wikipedia II: Attack of the Rambo Smurf

Wikipedia II: Attack of the Rambo Smurf är en film från 2006. Filmen är baserad på Wikipedia. Filmen hade premiär den 25 augusti 2006, och är uppföljaren på Wikipedia: the Movie.

Handling[redigera]

Då medlemmarna i styrelsen för Wikipedia betalar Rambosmurfen pengar för att hjälpa dem mot USA:s federala regering. Nu uppstår kris i USA.

Rambosmurfen går till en sandlåda där några barn leker, och tar en spade från dem. Han tar sedan spaden och bryter sig in i ett militärförråd genom att gräva sig under och stjäla vapnen. Ute på gården står en pansarvagn parkerad, vilken Rambosmurfen stjäl. Rambosmurfen åker nu omkring i pansarvagnen på USA:s motorvägsnät och använder pansarvagnens kanon till att spränga sönder allt i vägen. USA:s militära styrkor kallar in specialtrupper, men dem skjuter Rambosmurfen enkelt ihjäl. Datorerna i USA är hårt utslagna av Wikipedias hackers, och på de flesta datorer fungerar nu bara Wikipedia. Till slut sätter USA in fler militärer. Rambosmurfen jagas ut ur USA, och vid New York Citys hamn snor han en liten segelbåt och åker över Atlanten till Sverige. Väl framme i Sverige anländer han i hamnen i Göteborg.

Samtidigt samlas FN:s medlemsstater för att diskutera Wikipedias hot mot världen. Man ser bara en utväg: Förstöra alla datorer och börja om på nytt med datortekniken. Folk erbjuds gratis heroin om de går till närmaste polisstation och lämnar in datorn, så den lokala polisen kan förstöra dem. Detta verkar hjälpa, och livet blir trist för Wikipedias hackers. Detta drabbar dock världseknomin hårt. Med förstörda datorer blir massor av människor som är anställda inom IT-branschen arbetslösa. Världen står chanslös mot Rambosmurfen, och det blir värre av att många stater vägrar samarbeta militärt. Dessutom är det dyrt med militär verksamhet.

Det hela förvärras då det avslöjas att tjänstemän på Rånartjänst i Sverige samarbetar med Wikipedia genom att ta betalt av Wikipedia för att utföra datahacking åt dem. De avsätts, och skjuts ihjäl av Göran Persson som inför flera veckors undantagstillstånd i Sverige.

Samtidigt i Göteborg sprider Rambosmurfen skräck på Liseberg då han beväpnad med maskingevär blåser skallen av folk till höger och vänster. Då Allsång på Liseberg börjar, dyker plötsligt Lotta Engberg upp, beväpnad med en bazooka, och siktar på Rambosmurfen. Lotta Engberg ropar:

-Now I will shoot you, killing you once for all. Hasta la vista Rambo.

Rambosmurfen riktar sitt maskingevär mot Lotta Engberg och ropar:

-Within one minute, Lotta Engberg, you will be dead to 100 % in the name of Wikipedia and your 1988 hit song 100 %.

Just då kommer en journalist springande, och ropar att Wikipedia nu är upplöst på grunda av ekonomiska och tekniska problem. Rambosmurfen blir ledsen då han tänker på att han inte kommer att få betalt av medlemmarna i Wikipedias styrelse. Men han kan ju alltid vara lite våldsam för skojs skull, tänker han. Han får dock svårt att koncentrera sig på att skjuta då han tänker på allt detta, och istället skjuter han rakt upp i luften.

Lotta Engberg hinner nu ladda sin bazooka och istället blåsa skallen av Rambosmurfen. Då Rambosmurfen träffats faller han ihop och dör inför jublande åskådare. Lotta Engberg skrattar rått och överlämnar liket till svensk polis. Polisen bränner liket, och urnan skickas till Nordiska museet i Stockholm.

Men Nordiska museet är idioter, och råkar av misstag bygga upp en exakt kopia av Rambosmurfen... Detta inspirerar till den tredje filmen i trilogin, Wikipedia III: Return of the Rambo Smurf