Windows

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Windows arbetande på full processorkraft.

Windows (på svenska Oinn-doffs), är sedan 1985 den marknadsledande hjärnan i persondatorer, som tänker åt dig. Windows är skapat av Bill Gates och Microsoft, och bygger sedan 2002 på en Linux-kärna som modifierats för att generera blåskärmar (alltså att datorn går sönder och ditt jobb blev förstört) litet oftare än annars. Detta är "professionellt" på så sätt att du måste ringa upp en stöddig dj*v*l trevlig ungdom som tar betalt 700 SEK i timmen, och som fixar alla dina problem samtidigt som han talar med dig på ett ytterst lugnande språk med ord som ingen begriper.

Musiken vid uppstart och avstängning är komponerad av Robert Wells och sedan Windows XP av Fredrik Kempe. En bra sak med Windows är att den förhindrar att man använder datorn så pass länge att det är skadligt. Detta genom regelbundet BSoD eller Blue Screen of Death, en funktion som Bill Gates själv konstruerade när han upptäckte att han hade fastnat i datorvärlden och ville återvända till verkligheten.

Windows slogan är "Köp inte Mac då kommer du dö."
P.S Detta är fejk. Du kommer inte att dö. Windows är mycket dyrare än Mac. Blue Screen of Death funkar bara en gång sedan sprängs popup-generatorn. Plus den väger 10000 Ton. Och det går inte att bli av med Internet Explorer.

Hur Windows tjänar pengar[redigera]

Windows är OpenSource, d.v.s. gratis, men du måste ha rätt kompisar som är feta och finniga och har stinkande T-shirt, och som pratar lugnande på det där språket som ingen begriper. Men Windows måste tjäna pengar på något sätt, så då tittar de på all nätverkstrafik och säljer all information om detta till CIA, som vidarebefordrar denna information till alla dina amerikanska konkurrenter – om du har några affärer – som betalar dyrt till CIA, som sedan vidarebefordrar pengarna till MicroSoft. Eller, om du är terrorist, så är det skottpengar på alla terrorister, och då inkasserar MicroSoft dessa skottpengar, och sedan skickar USA ut en drönare och skjuter ner dig och hela tjocka släkten nästa fest med en klusterbomb så att du och alla dina släktingar kommer till Helvetet och det enda som blir kvar på Jorden är ert blod och era köttslamsor smetade över väggar och golv där ni just festade.

Utmärkelser[redigera]

Internet Explorer vann år 2014 pris för den minst väl fungerande webbläsaren. Bill Gates firade genom att skicka ut en uppdatering till alla användare av Windows som gör att systemet kraschar var 10:e minut.

Se även[redigera]